Turkije-Turks, Leer- en werkboek Deel I

Voor Nederlanders is het Turks geen makkelijke taal om te leren. De woorden klinken niet bekend en de grammatica lijkt niet op die van het Nederlands of andere talen die ons wel bekend zijn.
Met de methode die gehanteerd wordt in het boek 'Turkije-Turks, Leer- en werkboek Deel I' leert u per les een nieuw onderdeel van de Turkse grammatica. Op deze manier krijgt u gaandeweg inzicht in de manier waarop de Turkse taal is opgebouwd.

Het Turks is een ‘agglutinerende’ taal ofwel plaktaal. Dat wil zeggen dat achtervoegsels achter de stam van een woord kunnen worden geplaatst om nieuwe woorden te vormen, naamwoorden te verbuigen en werkwoordstammen te vervoegen. Een ander kenmerk van het Turks is de klinkerharmonie. Hierbij passen de klinkers in de achtervoegsels zich harmonisch aan aan de laatste klinker van het woord waaraan het achtervoegsel wordt toegevoegd.

In deel I worden de klinkerharmonie, alle naamvallen en de tegenwoordige tijd behandeld. Om uw woordenschat op te bouwen staan in de lessen woordenlijsten en teksten. Op de pagina luisteroefeningen zijn de teksten te beluisteren. Door het maken van de oefeningen leert u de grammaticaregels toe te passen. Ook staat er informatie over de Turkse cultuur en geschiedenis in het boek.
In augustus 2016 is deel II verschenen. Van dat deel is in mei 2022 een herziene versie van de vierde druk uitgekomen.

Turkije-Turks, Leer- en werkboek Deel I. Verkrijgbaar als paperback en hardcover en ook als e-book (e-Pub formaat).
In april 2022 is een herziene versie van de derde druk verschenen.

ISBN paperback 978-94-6406-843-6
ISBN hardcover 978-94-6406-844-3
ISBN E-book 978-94-6443-446-0

Inkijkexemplaar (pdf)