Over de auteurs

De cursusserie 'Turkije-Turks, Leer- en werkboek' is geschreven door drs. E.T. (Tonyukuk) Ersoy en drs. A.P. (Petra) van Dongen. Zij studeerden beiden Turkse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. Al een aantal jaren verzorgen zij cursussen Turks op diverse niveaus bij verschillende instanties. Voor deze cursussen hebben zij de cursusserie ontwikkeld. Deze serie is zowel geschikt voor gebruik in groepsverband als voor zelfstudie.

Deel I is verschenen in juli 2015, deel II in augustus 2016. Gedurende een cursusjaar komen er diverse vragen en opmerkingen van cursisten. Naar aanleiding hiervan worden de teksten in de boeken regelmatig herzien.
Momenteel werken de auteurs aan deel III. Dit deel zal op een later tijdstip verschijnen.

Turkije-Turks, Leer- en werkboek Deel I
Herziene versie van de derde druk en e-book verschenen in april 2022.

Turkije-Turks, Leer- en werkboek Deel II
Herziene versie van de vierde druk verschenen in augustus 2021.

 

Tonyukuk Ersoy

Tonyukuk is geboren in Turkije en woont in Amsterdam. Naast zijn docentschap is hij ook werkzaam als corrector en examinator Turks bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Lees meer over Tonyukuk op zijn website.

 

Petra van Dongen

Petra is van Indische afkomst. Zij is geboren in Nederland en woont in 's-Hertogenbosch. Naast haar docentschap heeft zij een eigen bedrijf Van Dongen Diensten.